Безплатно обучение по бадминтон за учениците и децата в неравностойно положение от общината осигурява Бадминтон скуош клуб „Велико Търново”, съобщи председателят на клуба инж. Димо Димов. Великотърновският клуб спечели проект по програма на министерството на физическото възпитание и спорта „Спорт за децата в свободното време”. Клубът е одобрен по направление „Спортни занимания през ваканциите”. Заниманията ще се провеждат във физкултурния салон на СОУ „Емилиян Станев”, по методика предложена от клуба.

С отпуснатите от спортното министерство 3 500 лева ще бъдат закупени пера и ракети и ще се обезпечи провеждането на заниманията.

Ръководител на проекта е инж. Димо Димов, а негови помощници за провеждане на занятията ще бъдат Гергана Ламбева, Красимира Борисова и Здравка Димова.

„Ще бъдат сформирани 3 групи по 16 деца всяка. Партньори по проекта са СОУ „Ем.Станев”, дома за деца „Пеньо и Мария Велкови“, а медиен партньор по програмата е в-к „Янтра ДНЕС”. Клубът участва вече 9 години по програми на спортното министерство за занимания на децата през свободното време”, сподели инж. Димов.

Желаещите да тренират бадминтон могат да се запишат при учителите по физическо възпитание и спорт в училищата или на телефон: 062 64 09 01.

През пролетната ваканция, от 31 март до 8 април учениците ще водят тренировъчен процес по групи от 14 до 15 ч., от 15 до 16 ч., и от 16 до 17 ч.

Заниманията през лятната ваканция ще се осъществят в периода 4 юли – 4 август от 10 до 13 часа, а през зимната ваканция ще тренират от 26 до 30 декември.

Тагове:

КОМЕНТАРИ