etar-spartak

“Етър” и “Спартак” (Пл) ще са основните конкуренти за първото място наесен.

Вече е ясен съставът на Северозападната “В” група за новия сезон 2014/2015 година. Тя ще се състои от 14 отбора, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов. 12 отбора запазиха мястото си от миналото първенство (два влязоха в “Б” група и два изпаднаха), от професионалния футбол се върна свищовският “Академик”, а нов член е съставът на “Ювентус” (Малчика).

Така в групата ще участват следните отбори: “Академик” (Свищов), “Бдин” (Видин), “Ботев” (Козлодуй), “Ботев” (Луковит), “Видима-Раковски”, “Етър”, “Ком” (Берковица), “Левски 2007” (Левски), “Павликени”, “Партизан” (Червен бряг), “Ситомир” (Никопол), “Спартак” (Плевен), “Ювентус” (Малчика) и “Янтра” (Габрово).

Първенството започва на 17 август, а жребият ще се тегли на 1 август (петък) от 11 ч., когато Зоналният съвет на БФС свиква традиционното предсезонно заседание с участието на представители на всички клубове. На него ще се обобщят изискванията и условията за участие и ще стане ясна програмата. “Ювентус” (Малчика) е новото попълнение. Посетих ги на място, направихме съответните препоръки и в момента ремонтират терена и съблекалните”, сподели Трифон Иванов.

На 6 август пък е жребият за областните групи. Запазва се миналогодишният модел от една елитна “А” областна група и две “Б” областни (Северна и Южна). Ще продължи и практиката отборите от елитната областна група да поддържат и юноши младша възраст, които ще играят по същата програма. Най-вероятно първенството ще започне на 31 август, датата на старта зависи от това колко отбора ще са в групата.

Новото е при старшата възраст, след като бе закрита от БФС националната “А” група – в Северозападна България се създава елитна група юноши старша възраст, в която се включват 10 тима. Сред тях е и “Етър В. Търново”. Под тази група ще има две по-малки от по 8 отбора – Източна и Западна, с центрове Ловеч и Видин. Жребият за юношеските групи ще се тегли на 20 август, съобщи още Трифон Иванов.

Традиционният семинар на съдиите и делегатите, обслужващи аматьорския футбол в Северозападна България, ще бъде на 9 август в Тетевен, където реферите ще покриват и задължителните тестове.

Новият секретар на Зоналния съвет ще бъде обявен в близките дни сред официалното му потвърждение от БФС, поясни Трифон Иванов. Той уточни, че запазва отлични отношения със Страцимир Тинчев, който напусна по лично желание и стана изпълнителен директор на “Видима-Раковски”.

 

“В” група, сезон 2014/2015

Академик (Свищов)

Бдин (Видин)

Ботев (Козлодуй)

Ботев (Луковит)

Видима-Раковски (Севлиево)

Етър (Велико Търново)

Ком (Берковица)

Левски 2007 (Левски)

Павликени (Павликени)

Партизан (Червен бряг)

Ситомир (Никопол)

Спартак (Плевен)

Ювентус (Малчика)

Янтра (Габрово)

Тагове:

КОМЕНТАРИ