img_31052

С благотворителна акция фенклубът на “Манчестър Юнайтед” във Велико Търново гостува на възпитаниците от Дом “Пеньо и Мария Велкови”. Почти два часа продължи първата среща между членовете на фенклуба и децата, които приеха своите гости с възторг и отворени обятия. Нямаше дете, което да не е чувало за „Манчестър Юнайтед” и да не знае, че в него играе българинът Димитър Бербатов, стана ясно още от първите въпроси към малките домакини.

„Ние не сме тук да ви агитираме да ставате членове на нашия фенклуб, идваме да ви донесем от сърце малко подаръци – дрехи, една голяма торта, консумативи, санитарни материали. Гледали сте снощи загубата на „червените дяволи”, но загубите са част от играта, те ни учат да преодоляваме трудностите”, обърна се към децата председателят на фенклуба ди джей Емо. Той разкри пред тях първото правило в кодекса на фенклуба – уважение и толерантност към феновете на другите отбори и пожела на малчуганите повече да спортуват за сметка на стоенето пред компютрите.

„От есента ще направим турнир по футбол и ще включим и вашия отбор”, обеща от името на фенклуба Венци. С не по-малък възторг децата приеха и идеята за съвместна дискотека, дълго не се отделяха от своите гости и търсеха техните внимание и обич, искаха им автографи, държаха ги за ръце, снимаха се заедно.

img_3115

Няколко от по-големите изявиха желание да бъдат приети във фенклуба на „Манчестър Юнайтед” и това ще бъде направено още на следващата сбирка, като влизането им ще бъде без да внасят членска такса. Със сигурност ще запомни вечерта и посоченият като един от най-добрите футболисти в дома Стефан Стефанов. Той получи подарък от Емил Йорданов фланелка на „Манчестър Юнайтед” с № 7 и името на самия Дейвид Бекъм.

img_3108

Накрая всички се събраха и разрязаха огромната торта с емблемата на „Манчестър Юнайтед”, а сбогуването беше с обещанието наесен фенклубът да им гостува отново.

img_31111

img_3113

Срещите с деца и от другите домове в региона ще продължат, категорични бяха феновете. Структурата във В. Търново наброява вече почти сто човека, като най-възрастният е на 62 г., силно е и дамското присъствие, а най-малкият фен е двумесечният Алекс.

img_0824

img_0833

Тагове:

КОМЕНТАРИ