С тренировки при домашни условия ще продължи подготовката си шампионът на България по хандбал и носител на купата „Етър-64“. Великотърновки се завърнаха от подготвителния лагер в Поморие, който бе първият етап от новата им подготовка.

„Заминахме на 4 август и в продължение на десет дни бяхме там, като тренирахме сутрин на плажа. Условията на лагера бяха добри, всичко протече нормално. Вече тренираме двуразово у дома – сутрин бягаме на стадиона, а следобяд влизаме в зала“, разказа треньорката Йонка Генчева.

13 хандбалистки се готвят в момента с „Етър-64“, това ще е отборът за новия сезон. Напуснаха Нина Стефанова, която се завърна в Стражица, и Елена Костова, която бе приета да учи в Германия. В тима обаче се завърна след майчинство Даниела Коцева.

„Коцева се връща и в националния отбор, с нея броят на етърки в него става осем“, заяви Йонка Генчева, която е и национален селекционер. Тя е водила разговори и с Живка Христова, която е обещала, че ако тренира редовно във Франция, ще се завърне в „А“ отбора.

Първото сериозно изпитание ще бъде международният турнир „Черно море“, който вероятно ще е от 16 до 18 септември във В. Търново. БФХ преговаря за участие с отборите на Турция, Гърция, румънския „Констанца“, а четвъртият участник ще бъде България.

Тагове:

КОМЕНТАРИ