Източна „Б“ група, 20 кръг;

7 април, 17:00 ч., ст. „Дружба“, гр. Добрич

„Добруджа“ – „Етър 1924″ 1:1

Главен съдия: Николай Йорданов (София), помощници: Иван Вълчев и Иво Колев (София)

Четвърти съдия: Димитър Желязков (Силистра)

Делегат на БФС: Велико Трифонов (Варна)

Съдийски наблюдател: Красимир Стойчев (Стара Загора)

Очаквайте най-интересното по минути!

При ползване на информация от “Велико Търново спорт” цитирането е задължително!

“Добруджа”: Марков, Илиев, Флоров, Петров, Димитров, Ангелов, Станков, Ив. Лазаров, П. Тодоров (53 Тачев), Михайлов, Андонов (Н. Лазаров, Филчев, Михалев, Фахрединов, Тачев, Колев, Пасев)

“Етър”: Рашков, Гайдаров, Русев, Томаш, Йорданов, Анев, Димов, Русков (62 Станкев), Кямил (75 Какалов), Господинов, Идриси (85 Кралев) (Цанков, Битсенду, Макенджиев, Караиванов, Станкев, Какалов, Кралев)

Със силно променен състав ще излезе “Етър” в Добрич поради връхлетелите го ред контузии. За първи път на вратата този сезон започва Радослав Рашков, след като Цанков има проблеми с пръста, а Венци Димитров е наказан. Поради наказание липсва и Николай Петров. Тодор Колев е извън групата поради разтежение. Какалов и Станкев не са готови за титуляри и останаха сред резервите. Атаката ще водят Русков, Господинов и Идриси.

Време – слънчево и прекрасно за игра в Добрич, отлично подготвен терен.

1 минута – начало на мача.

3 минута – ГОООООООООООЛ!!! 1:0 за “Етър”! Джихат Кямил е изведен технично в коридор от Диян Димов, финтира защитник и стреля неспасяемо в десния ъгъл – 0:1.

7 минута – “Етър” пропуска чиста възможност да удвои. Александър Русков е изведен прекрасно отдясно сам, напредва и центрира пред вратата към връхлитащия Идриси, но той е изпреварен.

13 минута – 1:1. Грешка на Александър Томаш, на когото топката е отнета от Ив. Лазаров, той напредва и покрай плонжа на Рашков изравнява.

19 минута – цялата публика става на крака с едноминутни аплодисменти в подкрепа на Стилян Петров. Агитката на “Етър” изважда транспарант “Капитане, не се предавай!”. В този момент етърци отново пропускат да вкарат, като защитник избива от голлинията.

22 минута – жълт картон за Илиев за фаул срещу Русков.

25 минута – реферът Николай Йорданов на няколко пъти вече сериозно изнервя играчите на “Етър” с решенията си. за рутинен фаул в центъра той показва жълт картон на Анев, което вероятно ще го извади за два мача – точно за дербитата с “Любимец” и “Ботев”.

26 минута – удар с глава на играч от “Добруджа” край гредата. Като цяло “Етър” владее играта и по-лесно стига до вратата на домакините.

Няма промяна на резултата, агитката на “Етър” възнаграждава рефера с квалификации. В Пловдив резултатът е 0:0 с пълно превъзходство на “Ботев” и ударена греда.

43 минута – защитник на “Добруджа” греши и Идриси отнема топката. Той напредва и намира Русков, чийто удар е блокиран. Добавка на Анев, вратарят лови.

1 минута добавено време.

Вратарят Марков излиза извън пеналта и събаря Анев, съдията Йорданов остава безучастен.

Край на първото полувреме – 1:1.

 Начало на втората част.

51 минута – няма смени в “Етър” и промяна в играта. Жълт картон на Валери Михайлов от “Добруджа” за груб фаул.

53 минута – жълт картон за Господинов. Смяна в “Добруджа” – Тачев влиза на мястото на Павлин Тодоров.

Жълт картон на Николай Станков от “Добруджа” за задържане на откъсващ се нападател.

61 минута – Идриси е изведен отляво сам, напредва и пуска към вратата, но неточно вместо към свой съотборник в краката на противник.

62 минута – Станкев заменя Русков.

68 минута – все още 1:1 без опасни положения пред двете врати.

70 минута – Идриси се освобождава технично в пеналта и стреля диагонално, но топката минава край десния стълб.

75 минута – вратарят на “Добруджа” Николай Марков, който преди месец провокира скандала с Какалов, сега излиза пред пеналта и удря Кямил, който е изнесен на носилка.  Кямил е ударен в ребрата, за което вратарят не получава нищо. Какалов влиза на мястото на Кямил.

80 минута – Станкев центрира от фаул и Идриси с глава стреля до гредата.

 85 минута – Кралев влиза на мястото на Идриси. Какалов е изведен в чиста голова позиция и спрян заради несъществуваща засада. Преди това опасно центриране на етърци от фаул, вратарят Марков вади изпод гредата.

90 минута – Станкев е изведен перфектно от Кралев, но стреля крайно неточно.

4 минути продължение.

Кралев е изведен сам срещу вратаря, тъчреферът го спира с измислена засада, покривана от Петров.

Край на мача – 1:1.

Тагове:

КОМЕНТАРИ