4bc2c21f1b14ed3b46391403010bd32a

Ездачи от Турция, Румъния, Гърция и България взеха участие в отборното и индивидуално състезание на Балканският шампионат по обездка за деца, юноши и мъже, на конно-спортна база “Хан Крум”, в пловдивското село Войводиново.

Това е първото издание на Балканския шампионат, за което е определен награден фонд. Победителите при юношите и мъжете си разпределиха награден фонд от 7 500 Евро. 50 елитни жребци за 5 млн. евро участваха в надпреварата. Най-скъпият бе за около 800 хил. в европейска валута. От българските участници с най-добро класиране в състезанието при децата до 14 години са двама жокеи на „Калоян-92”.

Александър Красимиров с Астория – завърши на шесто място, брат му Емил Красимиров със Самурай е осми. На първо място е гръцката състезателка Амарилис–Айкатерини Гуландри с Ред даймънд 4. Второто място е отново за Гърция в лицето на Мария-Ана Баздра с Гело Нотурно. Трети е Ротем Ибрахимзаде с Хайлайт 46 от Турция.

Отборно при децата съставът на България – Александър и Емил Красимиров и жокей от София е на трето място, след тимовете на Гърция и Турция.

Призьорите в тази възрастова група бяха отличени с предметни награди.

В края на тази седмица братята Александър и Емил Красимиров и съотборникът им в „Калоян-92” Мирослав Илиев ще участват на международен турнир по конкур ипик в Порто Кара, а седмица по-късно ще представят България на Балканското първенство по конкур ипик в Катерини (Гърция).

Тагове:

КОМЕНТАРИ