Град Сливен вече няма отбор в професионалния футбол с името “Сливен”, но пък има такъв с името “Етър 1924″… Днес БФС извади ОФК “Сливен” от състава на “Б” група. Това се случи на заседанието на Спортно-техническата комисия. Отборът на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков няма да стартира полусезона във втория ни футболен ешелон. Причината е, че “войводите” не са картотекирали поне 7 професионални футболисти, каквото е изискването за започването на футболна среща.

Както е известно, “Сливен” беше боксова круша есента и падаше във всеки мач. Единствено в една среща “войводите” успяха да завършат наравно и да спечелят 1 точка. 

Футболните запалянковци под Сините камъни обаче ще продължат да гледат професионален футбол, и то от “А” група. Причината е, че на стадион “Хаджи Димитър” вече “Етър 1924″ ще играе домакинските си срещи. 

Решенията на СТК: 

* СПИРА от участие в „Б” ФГ ПФК ”Сливен 2000” – Сливен до картотекиране на необходимия брой професионални футболисти – на основание писмо от ПФК ”Сливен 2000” – Сливен за невъзможност да осигурят необходимия минимум от 7 професионални футболисти, поради което срещата от ХІV –ти кръг на „Б” ФГ ОФК „Сливен” – ПФК „Банско” няма да се проведе с произтичащите от това последствия. 

* Поради ремонт на стадион „Ивайло” – град Велико Търново , утвърждава ПФК „Етър 1924” ВТ да играе домакинските срещи от пролетния дял на първенство 2012/2013 на стадион „Хаджи Димитър” гр. Сливен.

Тагове:

КОМЕНТАРИ