Akademik

Четири контролни срещи насрочи свищовският “Академик” за подготовката. “Студентите” вече завършиха наравно 4:4 с румънския “Победа” (Стар Брашов), но в следващите десет дни не планират проверки и ще заложат на тренировки и селектиране на футболистите.

На 26 юли “Академик” ще гостува на “Видима-Раковски” в Севлиево, а на 30-и играе в Плевен срещу “Спартак”. На 2 август е ответният мач в Свищов срещу “Видима”, а четвъртата проверка е на 6 август у дома с “Бенковски” (Бяла).

20 футболисти тренират в момента в “Академик”, съобщи старши треньорът Румен Стоянов. Той обаче не пожела да съобщи на този етап кои играчи са на проби, като каза, че ще има и отпратени, и още нови, а повече яснота ще има през следващата седмица.

Румен Стоянов бе селекционер на сборния отбор на Асоциацията на българските футболисти, който за поредна година направи състав от професионални състезатели без договори. По този начин се дава възможност на футболистите да поддържат форма, а на мениджъри и специалисти да ги гледат в действие и евентуално да им предлагат контракти. Тимът бе на лагер в началото на месеца в Швейцария, като в него бяха и петима играчи на “Академик” – Пламен Ангелов, Веселин Васев, Кристиян Тафраджийски, Тодор Тодоров и Цветомир Генов.

От миналогодишния състав няма напуснали през лятото, но през май клубът разполагаше едва с 14 футболисти. Групата за новото първенство в Северозападната “В” група ще бъде от 21-22 души, каза Румен Стоянов. Без промяна остава неговият щаб, в който влизат Кристиян Толочик и Евгени Маринов. “Няма да се изхвърляме с високи цели, най-важното е да направим боеспособен отбор. “Академик” ще има стабилен тим, който ще играе за победа във всеки мач”, добави наставникът на свищовския тим.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ