Новият футболен клуб в старата столица „Етър В. Търново” вече е факт! В Управителния съвет влязоха шестима известни бизнесмени, а интересното е, че сред учредителите му са и представители на Фенклуб „Етър”, като един от тях дори бе избран в клубната управа.

Новината стана факт след Общо събрание на досегашния ФК „Ботев” (Дебелец), което се проведе в присъствието на кмета на Дебелец Димитър Димитров, на шефа на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов, на спортния експерт в Общината Георги Давидов и на досегашната управа на клуба. „Това е пореден опит да направим нещо здраво и смислено. Идеята за „Етър 1924” също беше моя, като желанието бе да се придържат към името и традициите, но видяхте накрая докъде се стигна – срам. Уверявам ви, че искаме да направим нещо от полза за футбола. От февруари водим разговори с Община В. Търново, дано стане общински, но и в двата случая клубът ще го има. Хората в новия Управителен съвет ще подсигурят нормално съществуване във „В” група”, заяви в експозето си Георги Велинов.

Първата точка бе отчет за 2012 г., в който досегашният председател на „Ботев” (Дебелец) Антон Досков Антонов обобщи представянето, отчете израстване в отбора и класирането и заяви, че клубът няма финансови задължения, а материалната база е добра. Приемане на нови членове на Общото събрание бе втората точка. За такива бяха приети още около 20 нови имена, след които Трифон Иванов, Стефан Чакъров, Йордан Грозданов, Йордан Дурчев, Александър Нанков, Евгени Костадинов, Петко Цанев, Светослав Тотев, Димитър Хинов, Григор Григоров, Цветан Зеленков, Страцимир Тинчев, както и трима представители на Фенклуб „Етър” – неговия председател Венелин Русанов и членовете Цветомир Бояджиев и Валентин Гитев.

Промяна на името и седалището бе трета точка от дневния ред. Вече приетите нови членове също участваха в гласуването, като единодушно бе решено клубът да се казва „Етър Велико Търново”, а седалището му да бъде в старата столица. Приети бяха и промени в устава, сред които да бъдат освободени досегашните членове на УС, новият председател на клубната управа да бъде избиран от членовете на УС, да има Контролен съвет, отчетно-изборното събрание да е на 4 години, общото събрание да определя бюджета, като УС може да го актуализира при необходимост и др. промени.

Най-голям интерес предизвика изборът на нов Управителен съвет на „Етър В. Търново”. Предложено бе в него да влязат шестима бизнесмени, шефове на водещи фирми в региона, които вече дадоха съгласие за това. Феновете предложиха да има и техен представител – Валентин Гитев, което бе прието от събранието.

Вижте новия Управителен съвет на „Етър”:

Александър Нанков

Григор Григоров

Димитър Хинов

Евгени Костадинов

Светослав Тотев

Цветан Зеленков

Валентин Гитев

Избран бе и тричленен Контролен съвет, като в него влязоха футболната легенда Трифон Иванов, бившият зам.-кмет Йордан Грозданов и още един представител на Фенклуб „Етър” – Венелин Русанов.

Феновете проявиха подготвеност и активност и в последната точка „Разни”, където предложиха своя разработка за емблема на новия клуб. Тя е почти същата като на „Етър 1924” с тази разлика, че пише Футболен клуб Етър Велико Търново. Цветомир Бояджиев уточни, че тя вече е патентована като запазена марка и Фенклубът я предоставя за безвъзмездно ползване, но запазва контрола върху нея.

Така новият „Етър” стана факт – с нови надежди за по-добро бъдеще за великотърновския футбол. Първата контрола на тима е в неделя от 18:00 ч. в Шемшево срещу местния „Алекс ОК”. А за предстоящата сесия на Общинския съвет на 25 юли все още няма вкарана точка за преобразуването на клуба в общински. Такава точка обаче не е проблем да бъде вписана, остава съветниците да решават ще застане ли Община Велико Търново зад новия клуб.

Тагове:

КОМЕНТАРИ