IMG_5925

IMG_5924

Красимир Балъков, Бончо Генчев, Ивайло Йорданов и още куп звезди излизат в демонстративния мач между ветераните на “Етър” и “Локомотив” (ГО), наречен “Нощта на легендите”. Очакваният с интерес сблъсък ще бъде на 27 май от 20:00 ч. на обновения стадион в Г. Оряховица и е част от програмата за празника на града.

Идеята е на председателя на местната комисия за младежта и спорта Димитър Николов и бе приета от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов.
Балъков, Генчев и Йорданов са съотборници не само от САЩ-94, но и от “Спортинг” (Лисабон).

Специално Красимир Балъков за пръв път ще облече виолетовия екип поне от 20 г. насам, тъй като той не успя да направи бенефис с “Етър”. Събираме ветерани от три поколения и сме сигурни, че хората ще се стекат масово на стадиона, за да видят своите любимци, споделиха Даниел Костадинов и Бончо Генчев. Шефът на ЗС на БФС лично координира проявата, като се ангажира да покани за съдии три представителки на нежния пол.

IMG_5921

Георги Василев и Петър Кирилов ще бъдат треньори на двата тима. За локомотивци се очаква да излязат освен Ивайло Йорданов, още Нако Дойчев, Ангел Червенков, Ангел Минчев, Филип Филипов, Ценко и Левент Гавазови и др. За етърци пък ще играят освен Балъков още шампионите Георги Георгиев, Сашо Христов, Генчо Генчев, вечният голмайстор Димитър Цеков, Георги Цингов, Митко Аргиров и др.

Бончо Генчев като звезда на двата клуба ще изиграе по едно полувреме с двата екипа. Друга легенда на двата тима Валентин Игнатов е имал огромното желание да присъства, но в последния момент е спрян от ангажимент в Кипър. Ще бъдат почетени и ветерани като Йордан Ценов, Иван Върбанов и Тодор Маринов.

Организаторите заявиха, че се надяват стадионът да бъде пълен, а входът е свободен. Те показаха и специалните фланелки на двата отбора за мача, като тези на домакините са само с № 29, защото на 29 май е празникът на Г. Оряховица. Проектът е дългосрочен, обяви Димитър Николов, а Бончо Генчев вече анонсира, че предстои и реванш на също обновения стадион “Ивайло”, който ще е още наесен или най-късно за празника на В. Търново 22 март.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ