Великотърновката Зорница Тодорова ще стане първата българка, която ще стартира в най-тежкото рали в света – „Дакар“, стана ясно на пресконференция, на която присъства и бъдещият й партньор в тима на „Ямаха-Европа“ Тодор Христов. Това ще се случи на следващото издание на състезанието.

Зорница е сред петте състезатели на японския фирмен отбор. Христов и Петър Цанков пък през този януари бяха първите българи, които караха на „Дакар“.

Великотърновката и Тодор Христов са първите българи участници в Световния крос кънтри шампионат, който стартира днес. Те карат в „Rallyе Tunisia 2011“ в Африка, кръг от световния шампионат „Cross Country Rally“.

Зорница управлява АТV KTM 525, а Христов Can-Am Renegade 800, с който участва в рали „Dakar 2011″. Стартът бе в град Тузьор, а финалът е на 6 май след 1500 км в дюните на Африканската пустиня. Нашите мерят сили с представители на всички фирмени отбори при мотоциклетите и автомобилите.

„Ще направя проверка на възможностите си. Никога не съм карала по толкова тежко трасе. Все още имам да уча много и се надявам карането в Тунис да ми помогне за „Дакар“. С Тодор имаме сериозна програма за цялата година. Това е скъп спорт и ние изцяло разчитаме на спонсори. Ще карам АТВ-то си от миналата година. Пожелавам си успех „, коментира Тодорова. Тя е състезателка на великотърновския клуб „Боляри“, с който през последните години неизменно печели шампионските титли у нас с АТВ при жените.

Тагове:

КОМЕНТАРИ