Танцьорите от Спортен клуб „ЗОКИ – Велико Търново” спечелиха 15 златни медала и квоти и  ще представят България на Европейския шампионат по танцово шоу, които ще се проведе през месец Октомври в Белград.

33 деца и младежи от „ЗОКИ” взеха участие в ІХ Фестивал на камерния танц и квалификационен турнир в Хасково. Фестивалът има конкурсен характер и е национална квалификация на Българската спортна танцова федерация за участие в Европейското първенство по танцово шоу – Сърбия 2011.

СК „ЗОКИ” Велико Търново се представи с  общо 40 танца в стиловете латино шоу, синхроденс, танцово шоу и характерни танци. При квалификациите в стил танцово шоу танцьорите от СК ”ЗОКИ” се класираха на призовите места и спечелиха квоти за Европейското във всички възрастови групи.

Децата и младежите от  Велико Търново за втори път спечелиха и Купата на Българска спортна танцова федерация за най-добър клуб по латино шоу. Общо отличията за „ЗОКИ” на фестивала са 15 златни, 6 сребърни и три бронзови медала.

На 21-22 май клубът ще участва на Републиканския фестивал „Танцова въртележка” в София. Освен децата от „ЗОКИ”, във фестивала за втора поредна година ще участват и мажоретките  от Дом за стари хора „Венета Ботева”, които миналата година изправиха на крака зала „Триадица” и тази година имат специална покана от председателя на Българската спортна танцова федерация Юлия Попова.

Тагове:

КОМЕНТАРИ