Тъй като фенклубът е официално признат в Англия, се очаква през май 2011 г. играчи на "Ман Юнайтед" да пристигнат във В. Търново.

Популярната рок група „Б.Т.Р.” работи върху химн на великотърновския фенклуб на „Манчестър Юнайтед”. Текстът ще бъде измислен от зам.-председателя на фенската организация Димитър Чобанов. Изпяването му пък ще е дело на членовете й, единият от които е китаристът именно на „Б.Т.Р.” Славчо Николов.

Това няма да бъде единственият съвместен проект между музикантите и търновските привърженици. В началото на юни следващата година ще се проведе второто издание на футболния турнир в Самоводене за деца в неравностойно положение. Предвидено е проявата да бъде в три дни и да се закрие с концерт на „Б.Т.Р.”

Това обаче не е единственото любопитно нещо. Благодарение на феновете, знамето на Велико Търново ще бъде видяно от целия свят. На 13 декември „Манчестър Юн” играе с „Арсенал”, а за пътуване до Англия се стягат началникът на протокола в Общината Веселин Нинчев и археологът проф. Николай Овчаров. Те ще имат възможност да развеят знамето в дома на „Юнайтед” –  „Олд Трафорд”.

Иначе фенклубът може да се похвали, че за пореден път получи голямо признание от Англия – трима души са поканени да присъстват през февруари на среща между ръководството, футболистите и почитателите на „червените дяволи” от целия свят.

В събота пък е националният събор на привържениците. Официално срещата започва в 13:00 ч. в зала „Плиска” на Интерхотела, а в 17:00 ч. се очаква всички дружно да гледат мача „Манчестър Юн” – „Блекбърн”. На събитието ще присъства и Бончо Генчев – първият българин, играл във Висшата лига.

След проведеното преди дни Общо събрание настъпиха промени във вътрешния правилник на фенклуба. Всеки нов желаещ да членува трябва да изчака 3 месеца, за да получи картата си. През това време ще бъде преценена неговата активност и ангажираност с благотворителните акции. Ако обаче има поне двама души от фенклуба, които гарантират за него, той получава картата си веднага.

Тагове:

КОМЕНТАРИ