IMG_8431

Първа победа в „А” група взе женският отбор на „Етър” в новото първенство. Както е известно, бившият тим на „Болярки”, който бе пети миналия сезон, от лятото се вля в „Етър” и вече защитава виолетовия екип.

Великотърновки биха с 4:3 бронзовия медалист от последния сезон „Енко” (Пловдив), като изпуснаха доста по-убедителна победа. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов имаха малшанса да стартират срещу топфаворитите НСА и „ЛП Суперспорт”, от които записаха загуби, а в третия кръг почиваха.

На стадиона в Ресен днес обаче те взеха първи успех срещу бронзовите медалистки, като през целия мач диктуваха играта, въпреки че в началото след центриране от корнер и разбъркване съперникът поведе първи. Малко след това Недрет Заструг вкара хубав гол за 1:1. Отличи се Мирела Моева, която навърза защитата на пловдивчанки и вкара за 2:1, а до почивката наниза и трети гол.

През втората част отново Моева проби и изведе Теодора Христова, която покачи на 4:1. „След убедителната преднина продължихме да атакуваме, но направихме пропуски, и после се отпуснахме, което позволи на съперника до края да върне два гола за крайното 4:3. Като цяло съм доволен от играта и от първия успех за сезона”, коментира треньорът Валентин Витанов.

В следващия кръг на 14 октомври „Етър” гостува на другия пловдивски отбор „Пълдин”, а на 28-и е домакин на „Берое”.

КОМЕНТАРИ