Вратарят на “Етър 1924” Павле Велимирович е напуснал отбора, научи “Велико Търново спорт”. Договорът на сръбския страж, който показа добри качества, но пусна куп голове в последните срещи заради всеобщия спад, е изтекъл в края на календарната 2012 г. Велимирович се прибра в Черна гора и едва ли ще се завърне отново на стадион “Ивайло”.

Тримата български вратари Венцислав Димитров, Цветомир Цанков и Радослав Рашков пък бяха освободени от ръководството. Така в момента “Етър 1924” разчита само на сръбския страж Ненад Филипович. Той подписа през септември договор за две години (с опция за удължаване с още една), но нямаше права да играе до Нова година и взе участие само в контролите в Шумен и Севлиево.

Той е на 25 години, роден на 24 април 1987 г в Ужице (Сърбия) и е юноша на “Рад” (Белград). Пазил е за Банат, за унгарските елитни Видеотон (“Фехервар”) и МТК Будапеща от 2008 до 2011 г., след което се завръща в Сърбия и миналия сезон е във втория отбор на Партизан (Белград) – “Телеоптик”, за който има 29 мача. Висок е 191 см и тежи 85 кг.

В същото време “Етър” вече ще може да разчита освен на вратаря Филипович, и на французина Жак Флей. Дефанзивният халф дойде още по времето на Цанко Цветанов и подписа с тима през ноември. Той също игра само в контролите в Шумен и Севлиево, като остави добри впечатления. От януари Флей също вече има права да играе за “виолетовите”.

Другият играч освен Велимирович, който бе с договор до края на 2012 г. и се прибра обратно, е англичанинът Касали Касъл. С него и черногорския вратар общата бройка на напусналите играчи се закръгли точно на 20.

 

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ