26d2c6fb4b0fe1f6f883ecbda0316864

Новият стар треньор на „Септември” (София) Николай Митов няма да води отбора си от треньорската скамейка срещу „Етър” в осмия кръг на Първа лига. Жадното бе наказан за 1 мач заради навлизането си на терена по време на гостуването на отбора му срещу „Черно море”, спечелено с 4:1.

„За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34, ал.1, т.5 от ДП /2017/2018/ – ДК наказва Николай Митов – ст. треньор на ПФК „Септември” гр. София с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 1000 лева”, се казва в решението на Дисциплинарната комисия на БФС.

Мачът между „Септември” и „Етър” все още няма точна дата, тъй като от СТК не са оповестили програмата по дати и часове за следващите кръгове. Двубоят трябва да е на Националния стадион „В. Левски” между 8 и 11 септември т.г.

00681630

Междувременно Съдийската комисия на БФС извади от ранглистата на асистент съдиите в Първа професионална лига Николай Тодоров Христов заради “незадоволително представяне и допуснати груби явни важни грешки, които влияят пряко върху крайния резултат на футболната среща от седмия кръг между „Черно море” и „Септември” (София)”.

Сериозни последствия има и за сина на бившия асистент арбитър и доскорошен шеф на съдиите Никола Джугански – Петър, който бе втори помощник на “Герена” при победата на „Левски” с 4:0 над „Славия”. Заради “допусната явна важна грешка, влияеща на крайния резултат”, Съдийската комисия спря правата на Джугански за неопределен период от време.

КОМЕНТАРИ