Боксов клуб „Ивайло-99” продължи с отличното си представяне в състезанията за купа България. За по-малко от месец четвърти възпитаник на великотърновския клуб завоюва националната купа при подрастващите. 114 млади боксьори от 36 клуба от страната си оспорваха медалите в турнира за купата на страната за юноши 13-14 г. в Русе. БК „Ивайло -99” бе представен само от Здравко Попов, който оправда високите очаквания, завоювайки златото в категория 54 кг.

Най-силни изяви ученикът в СОУ „Г. Раковски” имаше в решителните две срещи извели го до първото място. На полуфинала Здравко записа чиста победа с 4:0 точки срещу боксьор от Търговище. Във финалната среща съперникът му от „Черно море” (Варна) се застоя на ринга по-малко от два рунда, преди да се откаже. Във втория рунд Попов на два пъти прати Стоян Иванов в нокдаун и спечели категорично срещата.

Отличието е второ за възпитаника на треньора Евгени Донев, който от 2 години тренира във великотърновския клуб. По-рано през сезона Здравко Попов се поздрави със злато и в първия кръг на държавното лично отборно първенство в кат. до 50 кг.

„Здравко показа много добро развитие в трите състезания, в които участва през сезона. Той е силен физически и много агресивен на ринга. Играе с обратен гард, стилът му е настъпателен, което се харесва на зрителите. Все още има какво да подобрява относно техническите си умения”, коментира Евгени Донев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ