Zdravko-popov

След отсъствие от 6 месеца на ринга Здравко Попов се завърна със златен медал от държавното лично-отборно първенство и купа “България” по бокс за младежи, провело се в Хасково. Състезатели от 32 клуба от страната се включиха в надпреварата във възрастовата група 17-18 години. На ринга в зала “Дружба” се качиха 95 боксьори в десетте категории. Боксов клуб “Ивайло В. Търново” се представи с 2 боксьори. Националът Здравко Попов се боксира в по- долната за него категория до 64 кг и показа, че отсъствието не се е отразило на класата му. Той спечели със завидна лекота и трите срещи и даде заявка за място в националния отбор за предстоящото европейско първенство за младежи в Хърватска.

В първия кръг Попов почиваше, а на четвъртфинала спечели по категоричен начин с 3:0 (30:23, 30:23, 30:24) срещу Ивайло Дамянов от “Локомотив” (София). На полуфинала възпитаникът на Евгени Донев се изправи срещу шампиона в кат. 60 кг от Първия кръг Петър Александров от “Славия”. След равностойни два рунда Здравко се разигра в третия и буквално помля Александров. Двама от съдиите дадоха предимство за Попов съответно с 29:26 и 29:27, а в листата на третия резултът бе равен 28:28 и това осигури успех за представителя на “Ивайло В.Търново” с 2:0. На финала великотърновецът се разправи с Майкъл Илиев от “Левски” с 3:0 (30:27, 29:28, 29:28) и спечели златен медал.

Съотборникът му Пламен Иванов бе спрян от Петър Александров от “Славия” и завърши на пето място в кат. 64 кг. Двамата премериха сили на четвъртфинал и преди година, като отново победата бе за Александров от “Славия”.

“Здравко игра без никакво напрежение в кат. до 64 кг и очаквано стана шампион. Смятам, че това е неговата категория и може с успех да се бори и при мъжете. Сега му предстои участие на държавното за мъже в Пловдив, където има сили за място в тройката. За нас това ще бъде като мерило да видим докъде е стигнал Попов. Не смятам, че отсъствието му се е отразило, напротив той е успял да си почине”, коментира треньорът Евгени Донев.

След първенството в Пловдив подготовката на Здравко ще бъде насочена към Европейското за младежи в Хърватска, което е през октомври.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ