Първи златен медал за боксов клуб „Ивайло-99” за сезона от държавно лично-отборно първенство донесе младияг великотърновски талант Здравко Попов. В първия кръг на шампионата в групата юноши младша възраст треньорът Евгени Донев заведе двама свои възпитаници в Русе. В категория 57 кг Здравко Попов оправда високите очаквания и триумфира със златото след четири победи.

Отличието е трето поред за Здравко през последната година след златните медали от държавното и купа България при момчетата. В Русе великотърновецът надигра със завидна лекота състезатели на „Левски”, „Черно море” и „Септември”, а един от противниците му се уплаши и не излезе на ринга.

„Още в първата си среща с много здрав боксьор на „Левски” Попов изненада всички, побеждавайки го с 15:3. На четвъртфинала отказа в първия рунд представител на „Черно море”, а на полуфинала записа успех без игра. В спора за златото спечели с техническо превъзходство срещу боксьор на „Септември”, разказа треньорът Евгени Донев.

С представянето си Здравко даде сериозна заявка за титулярно място в националния отбор в неговата възраст в предстоящите международни участия. Съотборникът му Илияс Ахмедов имаше малшанс да срещне още в началото шампиона в категория 54 кг и отпадна от надпреварата.

Тагове:

КОМЕНТАРИ