Засилено полицейско присъствие ще има във В. Търново и района около стадион “Ивайло” на 06.10.2012 г. (събота), по повод предстоящата футболна среща между отборите на “Етър” и “Локомотив” (Пловдив). По този повод със заповед на кмета на община В. Търново Даниел Панов от 12,00 ч. до 19,30 ч. ще бъде забранено спирането и паркирането по улица “Филип Тотю”, в участъка от кръстовището й с ул. „Славянска” и кръстовището с ул. „Йоновка”. От ОДМВР – В. Търново предупреждават гражданите, живущи в района да не паркират автомобилите си в този часови пояс по улица „Филип Тотю”, защото рискуват същите да бъдат репатрирани.   

Очакват се в старата столица да пристигнат около 600 фенове на гостуващия отбор с неорганизиран транспорт. Те ще могат да паркират автомобилите си по ул. “Филип Тотю” (от южната страна на стадион “Ивайло”).

На всички входно-изходни точки на града ще има полицейски екипи, при които пътуващите фенове ще могат да изчакват да се съберат в по-голяма група и да бъдат съпроводени от полицейските служители до местата за паркиране. Срещата ще бъде охранявана от служители от ОДМВР – В. Търново и служители от Дирекция “Специализирани полицейски сили” на МВР.

От ОДМВР – В. Търново напомнят на феновете и желаещите да присъстват на футболния мач, че на стадион “Ивайло” няма да се допускат малолетни и непълнолетни лица без придружител, че е забранено внасянето на опасни предмети, съгласно чл. 20 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия – оръжие и предмети, които могат да служат като такова,  спрейове, бутилки, включително от ПВЦ над 500 мл, обемисти предмети, пиротехнически изделия, знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м, алкохолни напитки, животни и механично задвижвани предмети, вдигащи шум. На всички зрители ще бъде извършван личен обиск и щателна проверка на багажа, който носят преди да бъдат допуснати на стадиона. С технически средства всички ще бъдат проверявани и лица употребили алкохол или наркотични вещества, във видимо неадекватно състояние няма да бъдат допускани вътре. Срещата няма да могат да гледат на живо и лица, които са без документи за самоличност, както и такива които имат забранителни съдебни заповеди по ЗООРПСМ. 

Целта на всички мерки за безопасност, предприети от ОДМВР – В. Търново е футболната среща да се превърне в един истински спортен празник, без инциденти и неприятни спомени.

Тагове:

КОМЕНТАРИ