IMG_2116
Стартира записването на желаещите отбори за поредното издание на зимния турнир по футбол, който предстои в началото на 2018 г. в ДКС „В. Левски“. Таксата за участие остава непроменена – 180 лв. и ще се внася още при записването на отборите, съобщиха организаторите от Зоналния съвет на БФС във В. Търново.

Турнирът ще е в две полувремена по 20 минути. Отборите са от пет полеви играчи плюс вратар, като при по-малко от 3+1 състезатели срещата се прекратява или не се провежда. Смените са неограничен брой, правят се при спряна игра. Състезателите играят само с гуменки или маратонки с гладка подметка или тип „стоножки”.

Ако по време на срещата състезател получи жълт картон, напуска за 2 минути. При повторно наказание, състезателят прекратява участие в мача. Отборът има право да пусне друг състезател на негово място, след като мине двеминутното наказание на провинилия се състезател. При директен червен картон отборът остава с човек по малко за цялата среща. При опит за саморазправа и/или саморазправа на състезатели и/или ръководители със съдии и/или секретар на турнира съответния отбор се изважда от по-нататъшно участие. В турнира нямат право на участие състезатели, картотекирани в клубове от професионалния футбол за 2017/2018 г. Нямат право на участие като състезатели и футболни съдии, включени в списъците на ЗС на БФС.

Сериозен е и наградният фонд – купа и 400 лв. ще получи първият в класирането, 300 и 200 лв. – вторият и третият. Има и индивидуални награди за най-добър вратар и голмайстор на турнира в размер на по 50 лв. за всеки. За повече информация телефонът е 062/623748.

КОМЕНТАРИ