DSC_0013

От понеделник започна поставянето на новата полиуретанова настилка на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”.  Екипът на германската фирма „Политан” е  в старата столица от  петък, но заради падналите валежи и неблагоприятните метеорологични условия през уикенда само бе грундирана част от трасето, от източния вход по южната дъга на пистата. В понеделник следобед бе отлят участъкът около водното препятствие. Днес работата продължи по виража.

Единственото изискване на  този етап на екипа на немската фирма „Политан”, която отлива пистата, е обработваните участъци да са напълно сухи и почистени.  В случай, че атмосферните условия позволят и няма проблеми с техниката, пистата трябва да е готова за около три седмици.

Новата настилка, тип „сандвич”, ще обхване площ от почти седем декара /6935 кв.м/. Първият слой е сплав от гранули от рециклирани автомобилни гуми /чист каучук/ и полиуретанови смоли. Вторият червен пласт е от ЕРDM гранулати и полиуретанови смоли. Общата дебелина на пистата ще бъде 14, 5 милиметра и ще отговаря на най- високите изисквания и стандарти на Международната лекоатлетическа федерация IAAF. За разчертаването на пистата ще пристигне друг специализиран екип на производителя.

DSC_0012

КОМЕНТАРИ