Велико Търново е част от атрактивна кампания, целяща да помогне на клубовете по художествена гимнастика в България. Лице на кампанията е световният и европейски шампион Лили Игнатова, а инициатор е фирмата за подови настилки Carpet MAX.

На пресконференция в Общината представителят на фирмата Надежда Ванева разкри, че от всеки закупен килим до края на годината от магазините на Carpet MAX ще бъдат заделяни 10 процента от сумата. С тях ще се подпомогне развитието на художествената гимнастика на местно ниво, като в случая за старата столица средствата ще отиват за „Етър 93”. Ванева благодари на община Велико Търново за подкрепата, тъй като с нейна помощ се популяризира инициативата.

„С огромно удоволствие се включих в кампанията, тъй като с нея се развива масовия спорт” – сподели Лили Игнатова. – „Федерацията като че ли оставя грижата за клубовете на по-заден план, а аз на много места в България видях млади и ентусиазирани треньори, които обаче разполагат с ограничени финанси”. Игнатова добави, че колкото повече деца са ангажирани, толкова е по-добре, тъй като масовият спорт е основата, а високото спортно майсторство – вторичен ефект.

Кампанията на Carpet MAX обаче не свършва със заделянето на средства от продадените продукти. Постигната е договорка с „Етър 93” до 10 октомври в Сентрал Мол да има демонстрации на момичетата от клуба. Състезателки между 3 и 11 години ще показват различни съчетания, като присъстващите като зрители деца също могат да се включат в заниманията. Треньорката Савина Ганчева заяви, че в момента в клуба са около 50 деца, като от две години има много желаещи да тренират.

Зам.-кметът Йордан Грозданов нарече начинанието „апостолска мисия” и поздрави инициаторите, че се опитват да направят добро в цяла България.

Тагове:

КОМЕНТАРИ