IMG_2152
Зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев прие треньорите и децата от баскетболния камп в старата столица. 40 таланта от цялата страна водят обучение в нашия град под ръководството на Джими Хънт и Мартин Дурчев и още четирима специализирани треньори. Вчера на вип площадката за наблюдаване на Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ проф. Камарашев се срещна с участниците в Първото издание кампа. Неотложни ангажименти попречиха на кмета на Велико Търново Даниел Панов лично да се срещне с децата.

“Благодарим на Община В. Търново, срещаме от тях изключителна подкрепа. Отвориха ни много врати тази седмица. Като организатори на кампа можем само да бъдем признателни на кмета Даниел Панов и Общината, които приеха идеята ни присърце, и благодарим за чудесното посрещане в един от най-хубавите градове на България”, заяви Мартин Дурчев.

IMG_2147

Проф. Георги Камарашев сподели, че се радва Велико Търново да приеме за обучение баскетболните таланти. “Чудесно е, че сте тук при нас. Нашата Община се грижи много за спорта, а градът ни е дал големи спортисти на световния спорт като Весела Лечева, петима национали за САЩ-94 и т.н. Спортните бази придобиха в последните години нов вид”, каза зам.-кметът на Велико Търново. Имаше много въпроси към него не само на баскетболни, но и на футболни теми, като децата бяха поканени ако желаят да гледат мача “Етър” – “Черно море” утре. Мартин Дурчев и Ивайло Стоименов споделиха идеята си да възродят баскетболния клуб във В. Търново, като заявиха, че този камп е една малка стъпка в тази посока.

Децата и треньорите от кампа се снимаха на фона на Царевец, после посетиха Музея на восъчните фигури, самата крепост, както и Самоводската чаршия. В събота от 22 ч. те ще гледат и спектакъла “Звук и светлина”.

IMG_2149

Тагове:

КОМЕНТАРИ