56848135_798160417223467_4739547345153163264_n
Боксов клуб “Ивайло” отново се завърша с шампион от държавното първенство за мъже. Тинко Банабаков бе безапелационен и се окичи със златото, а само малшансът попречи и съотборниците му да вземат медали в своите категории.

“От доста време не е имало състезание във Варна и вероятно заради това имаше много голям интерес. Над 130 състезатели и първенството беше пет дни. За нашия отбор имахме нагласа за повече медали, но – малшанс. В тежката категория Петър Тонев Петров не беше играл поради контузия около година и не можа да намери себе си и загуби. Мартин Иванов също не можа да вземе медал. Тинко съвсем очаквано стана шампион, показа израстване, с него сме си говорили, че основната му цел е Олимпиадата и за него държавните първенства са си обиграване и направо почивка… Много добро впечатление ми направи Петър Димитров Петров в кат. 81 кг, въпреки силната категория и лошия жребий показа огромно сърце и желание за победа. Показа добра игра и даде заявка, че в тази категория ако тренира качествено, ще постигне успехи. Ивелин Иванов в кат. 91 кг за първи път излиза от името на нашия клуб, за малшанс пак се падна с шампиона, но се представи добре”, коментира президентът и треньор на БК “Ивайло” Евгени Донев.

“Реално единствената ми конкуренция в моята категория е Даниел Асенов, но той пропусна първенството. Изиграх два мача вместо три. Първия го приключих още в първия рунд, минута след началото, с нокаут. Треньорът ни стимулира, като ни каза, че който си свърши предварително мача с точно определен удар, а именно левият ъперкът, ще получи премия от 50 лв. Всъщност успях да направя точно това. На полуфинала трябваше да срещна състезател от “Добруджа”, но той явно се изплаши и не се яви. На финала срещнах Валентин Иванов, който е шампион в старшата възраст и тъкмо влиза при мъжете. Има добри качества, направихме хубав мач и го бих с 5:0″, обобщи представянето си Тинко Банабаков.

Великотърновският талант гледа изцяло към Олимпиадата през 2020 г. “Имаме т.г. Европейско първенство за страните-членки на ЕС, световно първенството, а квалификациите за Токио ще са в началото на следващата година. Към тях е насочена подготовката ми, а след Олимпиадата вече имам поглед и към професионалния бокс, но нека първо си постигна целите”, пожела си Тинко Банабаков.

Най-малките състезатели на клуба – момчетата, заминават за първо участие на държавно отборно първенство в Петрич. “Надяваме се и там на добро представяне. То е за момчета 13-14 години, дори ще имаме представител и под тази възраст, който ще участва със съгласието на родителите си, в него виждам добър потенциал. Фактът, че имаме подрастващи, е чудесен”, добави Евгени Донев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ