Trifon IVANOV
Своя пръв носител ще има новоучреденият от Община Велико Търново приз на името на легендата Трифон Иванов. Наградата ще се присъжда ежегодно на най-заслужилия футболист от общината на възраст между 15 и 19 години, т.е. при юношите старша и младша възраст, съобщи главният експерт по „Образование, младежки дейности и спорт“ Георги Давидов.

Носителят на наградата „Трифон Иванов“ ще бъде определен от комисия, в която влизат зам.-кметът на Велико Търново, представители на Зоналния съвет на БФС, на Постоянната комисия за младежта и спорта, спортните експерти и журналисти. Те изготвят предложение, което трябва да бъде гласувано от Великотърновския общински съвет. Очаква се това да стане на предстоящата сесия на 30 ноември, а връчването на приза ще е през декември.

Плакет и парична премия от 500 лв. ще получи победителят. Наградата на Община Велико Търново има за цел да отличи и издигне престижа на подрастващите и перспективните играчи, проявили морално-волеви и спортно-технически качества, се казва в регламента. Призът „Трифон Иванов“ ще бъде връчен от кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов на тържествена церемония през декември, като е възможно това да стане и по време на церемонията „Спортист на годината“.

Вече две години на стадион „Ивайло“ във Велико Търново по идея на Даниел Панов се провежда и детски футболен турнир за купата „Трифон Иванов“. Първото издание през 2016 г. бе спечелено от „Лудогорец“, а тази година първенец стана „Левски“ (София).

КОМЕНТАРИ