На 5 септември от 17:00 ч. стартира първенството на юношите старша възраст, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Страцимир Тинчев. Зоналната група ще бъде разделена на две части, като в едната са тимовете от областите В. Търново, Габрово, Ловеч и Плевен, а в другата от Видин, Враца и Монтана. След изиграването на редовния сезон първенците на двете части ще определят в директен сблъсък шампиона на Северозападна България.

В първия кръг отборът на „Етър 1924″ гостува на „Чумерна” (Елена). Горнооряховският “Локомотив” приема „Павликени”, а останалите двойки са: „Янтра” (Габрово) – „Академик” (Свищов), „Гигант” (Белене) – „Ситомир” (Никопол), „Белите орли” – „Чавдар” (Троян) и „Левски-2007″ (Левски) – „Локомотив” (Дряново). На старта ще почива тимът на “Трявна”.

Шампионатът на юношите младша възраст, които също са разделени на географски принцип на две групи, започва на 22 септември от 10:30 часа. “Етър 1924″ ще участва с два отбора, като любопитното е, че жребият противопостави още на старта първия срещу втория тим на клуба. В групата е и отборът на ФК „Етър”, който на старта гостува на „Чавдар” (Троян), в другите мачове: „Академик” – „Ситомир” и „Павликени” – „Белите орли”. Шокиращото е, че в тази възраст „Локомотив” (Г. Оряховица) няма представителен състав, а заради нечетния брой отбори в първия кръг ще почива „Янтра” (Габрово).

На 16 септември стартират децата и подготвителните групи с мачове от 9:45 и 11:30 ч. Програмата за първия кръг включва срещите: „Литекс” – „Етър 1924″ (втори отбор), „Видима-Раковски” – „Янтра”, „Академик” – “Локомотив” (ГО), „Спартак” (Плевен) – „Левски-2007″ и „Етър 1924″ (първи отбор) – „Белите орли”. Победителят в детската група, заедно с този от областите Видин, Враца и Монтана, се класира за финалите на първенството, а подгласниците им ще се срещнат, за да определят третия представител на зоната.

Шампионатът на детската междуобластна група започва на 23 септември от 10 ч. с мачовете: „Етър” – „Аркус”, „Трявна” – „Локомотив” (Дряново), „Чумерна” – „Янтра” (П. Тръмбеш), „Чардафон” – „Левски” (Стражица) и „Ботев” (Златарица) – “Павликени”.

Тагове: , , ,

КОМЕНТАРИ