Купа и пълен комплект медали завоюваха състезателите на „Царевец ВТУ” на завършилото в Ямбол държавно първенство по модерен трибой за юноши и девойки до 16 г. Състезанието включваше 200 метра плуване свободен стил и комбинирана дисциплина с 2 стрелби и 2 пъти бягане крос на 1000 метра. 24 юноши и 19 девойки от 6 клуба в страната си оспорваха двата комплекта медали. Треньорът Панайот Паздерков разчиташе на четирима юноши, които напълно оправдаха очакванията му. Великотърновци станаха отборен шампион на България и защитиха класирането си от миналата година. Седмица след като направи фурор на държавното първенство по плуване Иво Стойчев се нареди сред медалистите и на шампионата по модерен трибой. Внукът на заслужилия треньор по акробатика Иван Стойчев стана вицешампион при юношите до 16 години. Иво даде второ време в плуването с резултат 2,09.10 мин. и е втори в комбинираната дисциплина. Ради Мерджанов завоюва бронзов медал, а на плуването спечели с 2,07.10 минути. Двамата бяха изпреварени само от Динко Кръстев от Ямбол, който е новият шампион на страната. Останалите двама представители на „Царевец ВТУ” Станислав Стефанов и Атанас Иванов са съответно десети и четиринадесети.

„Радостното е, че момчетата си защитиха класирането от миналогодишните състезания. Утвърдихме се като лидери в тази възрастова група, въпреки че един от нашите силни състезатели Пламен Ангелов вече излезе от тази възрастова група, но по-малките също показаха силни резултати. Много съм доволен от Станислав Стефанов и Атанас Иванов, които показаха характер и се пребориха с конкуренцията”, сподели Панайот Паздерков.

На 16 и 17 април великотърновският клуб ще бъде домакин на държавното първенство по модерен двубой за деца до 14 години. Състезанието ще прерасне в отворен турнир, защото в него ще стартира и отбор от турския град Бурса. Участниците ще премерят сили на 100 метра плуване, 1000 метра крос и щафета.

Тагове:

КОМЕНТАРИ