_DSC2880

Страхотно изживяване и изпитание предстои на юношите на “Етър”, набор 2001 година, които заминават за участие в един от най-големите международни футболни турнири в Европа – “ALLtogether” в Берлин. Столицата на Германия събира отбори от 54 страни, като “Етър” ще бъде единственият български представител във възраст U-13. Надпреварата е за U-11, U-13, U-15 и U-17, както за юноши, така и за девойки. Турнирът си е едно мини световно първенство и има вече 30-годишна история – първото му издание е още през 1983 г.

Мачовете ще се играят на тревните терени на базата “Майфелд”, която е точно до Олимпийския стадион в Берлин.

Етърци тръгват в събота, като превозът е осигурен безвъзмездно от президента на клуба Александър Нанков. В групата са 18 млади футболисти, които ще бъдат водени от треньора Марин Стефанов и доктор Иван Лефтеров.

На 7 юли вечерта са техническата конференция и жребият, а мачовете са от 8 до 11 юли. На следващия ден българската група тръгва обратно.

“За първи път отбор от нашия клуб участва в такъв международен турнир. Това е знак, че в Детско-юношеската школа на “Етър” се мисли за децата”, коментира администраторът Стефан Атанасов. За нашите момчета клубът изработи и специални фланелки за свободното време – те са бели с виолетов надпис на гърба “Етър Велико Търново”.

За всяка от 54-те страни-участнички е предвидено представяне в т.нар. “Вечер на нациите”. Етърци ще представят България, като акцент в презентацията им ще бъде кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата-2019. Освен предвидените от организаторите по време на турнира екскурзии, за нашата група ще има още едно мероприятие. “Етър” е получил покана от посолството на България в Берлин и е поканен на прием, който ще бъде на 10 юли. Нашият посланик ще приеме великотърновци, които от своя страна ще му връчат както рекламни материали за В. Търново-2019, така и на “Етър”.

Всичко за турнира:

http://www.komm-mit.com/de/home

 

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ