IMG_0192
Великотърновският бадминтонист Юлиян Христов се завърна с бронзов медал в държавното първенство по бадминтон, провело се в столицата. Христов е многократен шампион на България и балкански шампион, като е възпитаник на Бадминтон-скуош клуб Велико Търново. От 6 години обаче той живее в Дания, където е треньор по бадминтон в Копенгахен. Тимът му е във втора дивизия, а Юлиян Христов е играещ треньор. 34-годишният великотърновец все още е активен състезател, но в последните години усилията му все повече са насочени към треньорството.

Юлиян Христов се завърна в България, за да участва в държавното първенство, като прибави пореден медал към богатата си колекция. В надпреварата на смесени двойки той участва като представител на БК ВИАС (София) в тандем с Моя Добрева. Двамата достигнаха до полуфиналите, където отстъпиха на двойката Габриела Стоева – Филип Шишов, което им донесе бронзовите отличия.

„Доволен съм от представянето, все пак вече не съм активен състезател, макар и да продължавам да играя в Дания. Получих покана за участие и на Балканиадата, но няма да имам възможност, тъй като имам ангажименти в Копенхаген“, сподели великотърновският бадминтонист.

Шампиони в първенството на смесени двойки станаха Алекс Влаар и завършилата във Велико Търново Американски колеж „Аркус“ Мария Мицова, която сега се състезава за БК „Анета Янева – НСА“ (София). Мицова стигна и до пинала при жените, където в оспорван мач за титлата отстъпи на Стефани Стоева от БСК „Пазарджик“.

сн. Бранимир БОНЕВ

КОМЕНТАРИ