Великотърновецът Юлиян Христов спечели два златни медала на завършилата в Каварна балканиада по бадминтон за мъже и жени. В отсъствието на първите ни ракети Стилиян Макарски, Петя Неделчева, Линда Зечири и Дияна Димова, той се превърна в лидер на тима и изведе България до отборната титла. На полуфинала нашият отбор се наложи с 4:1 победи над Румъния, а на финала надви Турция с 3:0.

„Юлиян бе с основна заслуга за първото място на страната ни. В отсъствието на Стилиян, върху него падна тежестта на смесените двойки, където игра с Димитрия Попстойкова и недопусна загуба, както и при мъжките двойки”, сподели инж. Димо Димов, който бе сред съдиите на първенството.

В индивидуалната надпревара Христов игра два финала и се окичи със златен и сребърен медал. При смесените двойки Юлиян Христов и Димитрия Попстойкова удариха за златото Владимир Методиев/Бистра Манева. При мъжките двойки Юлиян и Саркис Агопян отстъпиха с 0:2 (18,19) гейма на Красимир Янков и Владимир Методиев и се задоволиха със сребърните отличия.

Балкански шампиони при мъже и жени станаха Красимир Янков и Ознур Калискан (Турция), при женските двойки триумфираха сестрите Стефани и Габриела Стоева. „Много съм доволен и от треньорите, и от състезателите. Мога да похваля тези в юношеска и младежка възраст, на доста от които това беше първо международно състезание. Вижда се, че можем да бъдем спокойни за нивото на българския бадминтон, а също така и да заявим посериозно присъствие в световните вериги от турнири”, коментира президентът на родната федерация Пюзант Касабян.

Тагове:

КОМЕНТАРИ