Йорданка Корчева (вляво)

Поредно назначение в чужбина имаше международната реферка от Великотърновската колегия Йорданка Корчева. Горнооряховката, която е асистент-съдия на ФИФА, взе участие в ръководенето на три мача за Шампионската лига в Хърватска.

Корчева и главната съдийка Анелия Синабова бяха в Осиек на квалификации за влизане в ШЛ за жени. В турнира участваха едноименният местен тим, “Росиянка” (Русия), “Дезембро” (Португалия) и “Сейнт Франсис” (Ирландия).

Йорданка Корчева е асистирала на срещите “Осиек” – “Росиянка”, “Осиек” – “Дезембро” и “Росиянка” – Дезембро”. Наблюдател на УЕФА е бил шефът на съдиите в Албания, който е останал много доволен от нашите момичета. Като цяло Корчева е впечатлена от спортната база в Хърватска, която е доста по-модерна от тази у нас.

Междувременно стана ясно, че четирима млади арбитри от В. Търново са обхванати в проект на БФС за развитие на перспективни съдии. На второ и трето ниво в проекта са включени 30 рефери. Те ще бъдат специално наблюдавани от ментори, които ще напътстват развитието им. С Петър Петков и Мустафа Шефкет ще работи габровецът Йосиф Ронков, Детелин Баялцалиев от София ще напътства Никола Атанасов, а Йордан Йорданов от Разград поема Георги Давидов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ