С 16 отбора трябва да започне на 18 август първенството на Северозападната “В” аматьорска футболна група, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново Георги Велинов. Според него в един момент кандидатите за участие са били рекордните 19 клуба, пише Спортал.бг. В последствие обаче участвалите в миналото първенство Балкан (Белоградчик) и Чавдар (Троян) са решили да не играят през новия сезон. Днес стана ясно, че и Дунав (Селановци) също се отказва. Лично Велинов е пътувал до Борован, където е провел дълъг разговор с ръководството на селския тим. И трите споменати клуба нямат финансова възможност да продължат.

Така на 25 юли за тегленето на жребия за новото първенство в централата на Зоналния съвет на БФС-Велико Търново трябва да се явят представители на 16 отбора. От миналия сезон продължават съставите на Ботев (Козлодуй), Трявна, Ситомир (Никопол), Локомотив (Горна Оряховица), Гигант (Белене), Партизан (Червен бряг) и Левски 2007 (Левски).

Новите членове са Видима-Раковски (Севлиево), Локомотив 2012 (Мездра), Ботев (Луковит), Бдин 1923 (Видин), Янтра (Габрово), Ком (Берковица), Павликени, Етър (Велико Търново) и Спартак (Плевен).

При тази ситуация с най-много представители в Северозападната “В” група ще е Плевенска област – 5 (Спартак (Плевен), Партизан (Червен бряг) и Левски 2007, Ситомир (Никопол) и Гигант (Белене). По 3 отбора ще имат Великотърновска – Етър, Локомотив (Горна Оряховица), Павликени и Габровска област – Янтра, Трявна, Видима-Раковски. Два клуба ще представят област Враца – Ботев (Козлодуй) и Локомотив 2012 (Мездра). С по един тим са област Видин – Бдин 1923, Монтана – Ком (Берковица) и Ловеч – Ботев (Луковит). В този състав първенството обещава да е изключително интересно.

Точно на 25 юли предиобед, когато ще се тегли жребият, в Община Велико Търново пък трябва да има сесия на Общинския съвет, който да гласува приемането на “Етър” като общински клуб.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ