IMG_3204
От габровския “Янтра” поискаха да бъде отложен мачът им от първия пролетен кръг на Северозападната “В” група срещу “Етър”. По програма срещата трябва да се играе в неделя от 11:30 ч. и да се предава пряко по Канал 3.

Ръководството на “Янтра” днес е депозирало молба до Зоналния съвет на БФС срещата да бъде отложена заради падналия сняг, като уточнява, че условията да бъде проведен мач едва ли ще са благоприятни преди следващата сряда, 18 март.

В Зоналния съвет все още не са взели решение по молбата на “Янтра”, тъй като е още сряда и не е ясно какви ще бъдат атмосферните условия в неделя. Така все още няма яснота дали мачът няма все пак да се играе по програма.

“Решението предстои да вземе Спортно-техническата комисия към Зоналния съвет, като се позовем на Наредбата за първенствата и турнирите”, заяви шефът на ЗС на БФС Трифон Иванов. Очаква се това решение да стане факт най-късно до петък.

Междувременно една среща от предстоящия кръг може да бъде отложена заради снега – между отборите на “Ком” (Берковица) и “Академик” (Свищов). Тъкмо това бяха и двата мача, предвидени за пряко излъчване от Канал 3. В тази ситуация не е изключено телевизията да не предава нито един мач от Северозападната “В” група този уикенд.

Мачът между “Павликени” и “Бдин”, който по програма е в Лесичери, пък щеше да се играе в Севлиево по молба на двата клуба. Тъй като обаче се оказа, че теренът в Севлиево вече е неподдържан и няма ток и вода, двубоят остава по програма в Лесичери.

Тагове:

КОМЕНТАРИ