10529455_599337973516668_244211583_n

Ръстовото превъзходство и по-добрата програма на англичаните се оказаха решаващи.

В осминафинален мач от международния турнир „ALLtogether“ в Берлин децата на „Етър” отстъпиха с 5:0 на английския „Ламб Тайгър”. Срещата започна с атаки към нашата врата от силно превъзхождащите ни в ръстово и физическо отношение противници. В рамките на 7-8 минути етърци получиха бързи два гола от добре отпочиналите (играли само три мача в групата) англичани.

Нашите поизравниха играта, като пропуск на празна врата направи Бранислав Ботев, но умората, натрупана от изиграните късно снощи три мача (последният завършил в 22 ч.) и контузията на Николай Лазаров нарушиха ритъма в играта и след извършените принудително размествания и смени, през втората част етърци нови три гола.

Така „Етър” завърши на 9-16 място от 30 отбора в своята възраст с общо 13 вкарани и 6 получени гола. Въпреки загубата момчетата от Велико Търново се представиха повече от достойно и защитиха името на клуба, град Велико Търново и България.

„Нека не звучи като оправдание, но следва да се отбележи, че още първия ден срещнахме редица трудности, с които отборът се бори ежедневно – смяна на палатки (първата бе мухлясала), на следващата вечер спешно изнасяне от лагера поради потоп (продължило над 4 часа поради липса на транспорт от организаторите), снощи при прибирането около 22,30 целият багаж бе обърнат наопаки от събраните в един салон 4 отбора, поради което пуснахме оплакване до организаторите. Това доведе до физическо и психическо дестабилизиране на състоянието на момчетата и в такива условия трудно се мисли и играе футбол. Да не забравяме и че това са първите официални мачове на такъв терен, като досега тези момчета (р.2001 г.) единствени в България играха Футбол 9”, заявиха съпровождащите нашия тим родители.

Въпреки последните две загуби, но с добрата игра и спечелените три убедителни победи младите футболисти на „Етър” спечелиха приятели и привърженици, като дори вече получиха покана за участие в международен турнир в Литва. Да благодарим на децата за радостните мигове и емоции, които съпреживявахме заедно с тях и им пожелаем бъдещи успехи и дано все пак им направят поне едно игрище във Велико Търново, за да има къде да тренират и не бягат по чужди школи.

Утре са финалните срещи и закриването на турнира, като момчетата ще използват за посещение на най-голямата зоологическа градина в Европа и отмора и почивка на открит басейн в прекрасната школа на ФК „Херта” (Берлин). В събота рано сутринта отборът отпътува за България, където се очаква да пристигне в късните часове на неделния ден.

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ