Пълната хегемония на “Царевец-ВТУ” в държавните първенства по модерен двубой през сезона продължи и във възрастова група деца до 14 години. Възпитаниците на Панайот Паздерков станаха шампиони отборно при момчетата и вече могат да се похвалят с първи места до 12, 14 и 16 години. 50 момчета и 36 момичета от 10 тима участваха в шампионата в Пазарджик. Младите атлети стартираха на 100 метра плуване свободен стил и 1000 метра бягане. В крайното класиране Ананас Иванов завърши на трето място и бе награден с бронзов медал. Съотборникът му Димитър Илиев е пети, Борислав Рачев шести, Стилиян Стефанов 24-и, Теодор Василев тридесети, а Христо Колев 45-и.

Държавен шампион при момчетата стана Явор Вълчанов (НСА), Тодор Михалев (“Одесос” – Варна) остана на второто място.

В бягането на 1000 метра Наско Иванов постигна втори резултат – 3:10 минути. Илиев и Рачев също влязоха в шестицата с лични постижения от 3:20 и 3:22 минути. Първият отбор на “Царевец – ВТУ” в състав Ат. Иванов, Д. Илиев и Б. Рачев имаше тотално превъзходство, победи в бягането и плуването и заслужено спечели купата за отборен шампион. Вторият тим на великотърновци се нареди на десета позиция от 14 състава.

При момичетата Мина Найденова даде шесто време на плуване и е 19-та в крайното класиране. Ивет Беевска зае 20-то място, Мартина Стефанова е 31-ва. В отборното възпитаничките на Панайот Паздерков са на девета позиция.

Тагове:

КОМЕНТАРИ