shah

На 12 май в Спортната зала на град Павликени ще се проведе един от най – големите турнири по шахмат в страната.  Организатори на проявата са ШК „Асеневци“ и Община Павликени.

Участниците в надпреварата ще бъдат разделени на две групи: „Б“ за шахматисти с международен рейтинг по стандартен шахмат под 1600 и „А“ – за всички останали. Наградният фонд на турнира ще бъде над 2000 лв. , разпределен в 19 парични награди на обща стойност 1700 лв. , ще има купи, медали, много предметни награди и изненади за участниците.

Домакините от ШК „Асеневци“ са приготвили специални подаръци за всички деца от школата, които ще вземат участие, както и специална отборна игра, в която деца и родители, придружители се борят за допълнителни награди!

„С много вълнение очакваме да дойде събота и Павликени отново да се напълни с шахматисти. Някога Павликени е бил шахматен център на България, ние сега се опитваме да възвърнем традициите там. Вложихме много усилия това да се случи  и смеем да твърдим, че за Павликени се говори все по-често сред шахматната общественост“, коментираха създателите на ШК „Асеневци“ Цвета Галунова и Даян Нинов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ