02

Вторите тестове на тримата заразени с коронавирус футболисти на „Локомотив” (ГО) се оказаха отрицателни. На двама от тях, които са юноши, е направен PCR тест и този път той е отрицателен. На третия играч, който е на домашно лечение в Павликени, му е направен бърз тест и той също не отчита вирус. Тримата обаче остават под карантина в домовете си.

Под карантина засега остават и останалите 25 футболисти, треньори и клубното ръководство, които бяха изолирани след първите положителни резултати. Играчите са разделени на две групи и са настанени в два хотела. Юношите са заедно с треньорите, а големите са на друго място.

Двете проби са направени от една лаборатория, която е посочена от БФС. Карантината на „Локо” (ГО) е до 15 юли и заради нея пропаднаха планираните две контроли, наруши се ритъмът на подготовка и затова клубното ръководство се опитва тимът от Втора лига да получи същото отношение като отборите от елита, които не са спирани да играят, дори и да имат заразени футболисти.

Постигнато бе със „Спартак” (Варна) и провелката бе пренасрочена за 22 юли (сряда) от 19:30 часа на стадион “Локомотив”. За мача с “Литекс” (Ловеч) също се търси друга дата. Със заповед на кмета инж. Добромир Добрев бе забранен достъпът до стадионa в Горна Оряховица, и прилежащата към него козирка, както и до спалните помещения, находящи се в близост до хижа „Божур“, считано до 17 юли. Забранен бе достъпът и до стадиона в Долна Оряховица.

Тагове:

КОМЕНТАРИ