Второ издание на футболния турнир за децата в неравностойно положение предстои от днес до неделя на стадион „Арена“ в Самоводене, обявиха на пресконференция организаторите от Фенклуб „Манчестър Юнайтед“ и Община Велико Търново. Тази година съорганизатор освен Зоналният съвет на БФС е и фенклубът на „Челси“.

Географията на турнира се разширява и за участие са поканени децата от 8 дома: „Пеньо и Мария Велкови“ (ВТ), SOS селища В. Търново, домовете от Севлиево, Габрово, Стражица, с. Балван (общ. В. Търново) и с. Овча могила (общ. Свищов).

Отборите са разделени в три групи – една за девойки и две за момчета 7-13 и 14-18 години. Всеки отбор ще се състои от 6 полеви играча и вратар плюс три резерви.

„Предвидени са купи за първо, второ и трето място за всички възрасти, както и медали. Фланелки с надпис „Излез навън и играй!“ ще получат всички участници“, съобщи председателят на фенклуба Емил Йорданов – DJ Емо.

Интересна съпътстваща проява е и шествието с открит автобус из Велико Търново, посветено на 19-ата титла на „Юнайтед“. Автобусът е предоставен от Александър Нанков, на него ще бъдат представители на двата фенклуба и на децата-участници.

Един от акцентите в програмата е приятелският мач между фенклубовете на „Манчестър Юнайтед“ и „Челси“, който ще е от 13 ч. в събота. „Включваме се в тази инициатива с удоволствие и занапред ще си сътрудничим. Благородно им завиждаме за тяхната масовост, ние също ще работим в тази насока“, сподели Илиян Илиев от фенклуба на „Челси“.

Официалното отриване е в 9.30 ч. в събота, а от 10 ч. започват мачовете. „Щом се провежда за втори път, значи вече е традиция, която със сигурност ще продължи. Хубавото е, че участват децата от социалните домове, това ще е празник за тях“, заяви зам.-кметът Йордан Грозданов.

„Благодарим на фенклубовете на „Манчестър Юн“ и „Челси“, тъй като ни повярваха – на нас, на екипите, които денонощно се грижат за тези деца. С удоволствие откликваме на турнира, като поканихме вече и домовете от съседните общини“, каза шефката на Дирекция „Социални дейности“ към общината Росица Димитрова.

В неделя от 13.30 ч. ще има и демонстративен мач между фенклуба на „червените дяволи“ и на Община В. Търново.

Учредена и Суперкупа, която ще бъде връчена на победителя от мача между първенеца в турнира и Дома от гр. Стара Загора, който е републикански шампион за 2010 г. Срещата е в неделя от 14.30 ч. След нея е и тържественото награждаване и закриването на турнира, като се очакват много изненади. Празникът ще завърши с концерт на група Б.Т.Р.

Другата проява на фенклуба е изложбата под мотото „Вярвай в мечтите си!“, която вчера бе открита в Изложбени зали – В. Търново. В нея всеки от членовете на фенклуба ще покаже своите автографи, снимки, всичко, което го свързва с „Манчестър Юнайтед“. Експонатите са толкова много, че ще се обновяват по време на изложбата, която ще тече до 20 юни, съобщиха още от фенклуба.

Тагове:

КОМЕНТАРИ