Николен Кушев

115 състезатели от 42 клуба участваха във втория кръг на националния шампионат по мотокрос „Гран При Елена 2009”. В най-атрактивния клас АТВ продължи тоталната хегемония на Николен Кушев от „Макея мотор спорт”. Николен бе убедителен в двата манша, които включваха по 9 обиколки и събра пълен актив от 50 т. По време на тренировката той изкриви оста на АТВ-то и се наложи да изкара състезанието с R-ката на баща му, която надмина очакванията му.

Втори на убийствена разлика след Николен остана Васил Томов от „Крейзи Фокс” с 38 т., а Стефан Иванов от „Макея Мотор спорт” е четвърти с 34 т. Еленчанинът Стоян Стоянов е 13-и, а Ивелин Георгиев от В. Търново – 14-и.

Преди седмица Николен направи дебют в кръг от европейския шампионат в Гданск (Полша). „В квалификациите бях наказан, като ми беше махната най-добрата обиколка, защото нямах номер на гърба. В първия манш беше много кално и преди да закъсам и да счупя оста, вървях в 15-ката. При втория манш аз и още двама състезатели закъсняхме с 1 минута за предстартовата зона и не ни допуснаха да караме. В третия манш направих много добър старт (от втора редица) и вървях между 10 и 15 място, но двигателят затегна”, разказа Николен Кушев.

От домакините от Елена най-предно класиране имат Даниел Василев петнадесети в клас MX2 125cc младежи и Станимир Капасъзов 14-ти в MX3 Open B. От Общината в града връчиха купа за особени заслуги на дизайнера на пистата Тотьо Чакъров. Повече от 2000 зрители участваха с билети в томболата за наградата – нов скутер, която спечели Христо Мутафов от Елена.

Тагове:

КОМЕНТАРИ