С уникална победа 9:3 като гости завърши първия си сезон в Северозападната „В” група отборът на „Спарта” (Самоводене). Възпитаниците на Борислав Евтимов сразиха с този резултат домакините от „Балкан” (Белоградчик), като малко не им стигна да запишат двуцифрена победа.

Началото сложи Иван Златков в 13-ата минута, откривайки резултата – 0:1. Само за една минута – в 18-ата, паднаха нови два гола, дело на Светослав Караиванов и Велислав Илиев. На 0:4 покачи отново Велислав в 34-ата минута.

В самия край но полувремето Борислав Войков върна един гол за домакините, а в 49-ата минута опитният Тихомир Йосифов намали на 2:4. Това обаче съвсем не спря „спартанците”, които продължиха да бележат гол след гол. Първо Светослав Караиванов с две попадения стигна до хеттрик, преди в 70-ата минута Мирослав Въглярски да намали на 3:6. Две минути по-късно и Велислав Илиев стигна до хеттрик. Накрая същото стори и Иван Златков, който завърши победната серия с два гола в 80-ата и 82-ата минути. Така трима играчи на гостите вкараха хеттрик в един мач – нещо, непостигано този сезон в нашата „В” група.

Това бе и последен мач за „спартанците” за сезона, тъй като в последния кръг те ше запишат служебна победа с 3:0 срещу „Ботев” (Димово).

Свалилият гарда „Локомотив” (ГО) постигна поредна загуба – този път като гост на „Торпедо” (Борован) с 3:1. Изненадата на кръга бе загубата на довчерашния кандидат за „Б” група „Ботев” (Козлодуй), който странно загуби с 1:2 у дома от „Гигант” (Белене), благодарение на което „глиганите” не са последни в класирането и запазиха шансове за спасение.

„В” група, 29 кръг

Локомотив (Др) – Спартак (Плевен)  0:0   

Ботев (Кз) – Гигант (Белене)  1:2   

Локо (Мездра) – Ситомир (Никопол)  7:0   

Ботев (Димово) – Академик (Свищов)  0:3   

Балкан (Бел) – Самоводене  3:9   

Трявна – Янтра (Гб)  1:0   

Торпедо (Борован) – Локо (ГО)  3:1   

Левски 2007 (Левски) – Бдин (Видин)  0:5

Тагове:

КОМЕНТАРИ