handball

Тимът на „Шумен-98” успя да спре „Бъки” (Габрово) и го победи с 20:18 в дербито на 5-ия кръг на „А” хандбалната група, което завърза интригата в женското първенство. Заради лоши пътни условия габровки пристигнаха със закъснение в Шумен и срещата започна половин час по-късно от обявения 16,00. В зала „Плиска” домакините от Шумен изиграха мача по-спокойно и уверено, което ги доведе до успеха. Интрига в срещата имаше през цялото време. На два пъти шуменки се откъсваха в резултата, но габровки наваксваха изоставането си и намаляваха разликата до един гол. При 19:18 в последните секунди на мача Габриела Христова направи пробив по крилото и отбеляза за 20:18.

Така въртележката стана пълна, след като първо „Бъки” би с 24:20 „Етър-64”, после етърки надиграха „Шумен-98” с 27:21, а сега пък шуменки биха габровки.

И трите отбора имат до момента по една загуба, като „Шумен-98” и „Бъки” са с по 4 победи, а етърки – 2 победи и два мача по-малко.

В поредния пети кръг „виолетовите” почиваха, а следващата седмица – на 1 ноември (събота) от 15:00 ч. приемат в ДКС „Васил Левски” състава на „Хасково”, а почиващ ще бъде „Бъки”.

 

КОМЕНТАРИ