На специално тържество, организирано от Община Велико Търново, ще бъдат връчени златните медали и шампионската купа на хандбалистките от „Етър-64”. Възпитаничките на Йонка Генчева преди седмица станаха за трети пореден път шампион на България, отборът не познава загуба в официален мач у нас вече повече от три години!

Заради тържеството главната улица в сряда вечерта ще бъде затворена. То започва в 17.45 ч. с изпълнения на общинския духов оркестър, а церемонията е с начален час 18 ч. Медалите на състезателките ще бъдат връчени лично от кмета на града д-р Румен Рашев.

После програмата предвижда изпълнения на мажоретен състав, както и на ансамбъл „Българче”, като празненството ще завърши с общоградско хоро.

Ръководството на “Етър-64” до десетина дни ще обяви дали отборът ще участва в европейските клубни турнири. Миналата година клубът доброволно се отказа по финансови причини. “Има надежда този сезон да участваме, всичко ще стане ясно в близките дни. Срокът за потвърждаване на заявките пред ЕХФ е 15 юни”, заяви президентът на клуба Атанас Атанасов.

КОМЕНТАРИ