Четирима заслужили футболни деятели от Велико Търново ще бъдат наградени със Златни значки на БФС за 100-годишния юбилей от началото на футболната игра в старата столица, съобщи председателят на ЗС на БФС Георги Велинов. “Предложението на Инициативния комитет бе носителите да са осем – петимата национали от САЩ-94, треньорът Георги Василев и двамата рекордьори по участия в “Етър” Георги Георгиев и Йордан Ценов. В лични разговори с Балъков и Ц. Цветанов обаче днес разбрах, че националите от САЩ-94 вече са носители на това отличие. Стремежът ни е да бъдат наградени хора, които до момента не са отличавани”, поясни Георги Велинов. Така приза ще получат Георги Василев, Йордан Ценов, Петър Харалампиев и Георги Георгиев.

Сребърни значки на БФС ще бъдат връчени на Стоян Петров, Васил Матев, Сашо Христов, Мирослав Байчев, Ангел Червенков, Емил Димитров и Сашо Димов, а бронзови ще вземат Ивелин Младенов, Христо Михайлов, Митко Аргиров, Адриян Гайдарски, Георги Попиванов, Генчо Генчев и Калоян Чакъров.

Те ще получат наградите си на тържественото честване на 17 декември. Официални покани за тържеството вече са изпратени на спортния министър Свилен Нейков, президента на БФС Борислав Михайлов, председателите на Професионалната и Аматьорската лига Валентин Михов и Румен Вълков, както и на шефа на Асоциацията на българските футболисти Дончо Донев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ