Etro

Вратарят на легендарния великотърновски хокеен клуб “Етро” Петър Йорданов може да се завърне в спорта, но този път в отбора на “Калоян”. Настоящият шампион на Балканската хокейна лига остана без вратар, след като досегашният страж Евгени Иванов реши да сложи край на състезателната си кариера.

Тимът на „Калоян” е съставен главно от играчи на “Етро”, който имаше важна роля в българския хокей по времето, когато Велико Търново разполагаше с ледена пързалка. Тогава Петър Йорданов пазеше умело вратата на великотърновци, а също така бе и юношески и младежки национал, В кариерата си се е състезавал и за “Славия” (София).

“Говорих вече с Пешо Йорданов и по принцип той е дал съгласие да се включи, но с наближаването на първенството ще се разбере окончателното му решение”, заяви един от основните състезатели на “Калоян” – Павлин Костадинов.

Междувременно стана ясно, че има идея Балканската хокейна лига да се разшири и от новия сезон да се включат отбори от Сърбия. Проблемът е, че за посещенията им в България ще трябва да бъдат издавани визи и това може да се окаже пречка за включването им в шампионата. Ако все пак това стане факт, Сърбия ще е третата страна с представители в лигата след България и Гърция.

Независимо дали ще има нови отбори в първенството, великотърновският “Калоян” е твърдо решен да защити убедително спечелената си титла.

Тагове:

КОМЕНТАРИ