etarki

Вратарката и капитан на ХК „Етър-64” Гергана Александрова ще подсили варненския „Локомотив”, научи „Велико Търново спорт”. Новината бе съобщена днес от президента на „Локо” (Вн) Емил Стайков.

Гери, която е и национална вратарка, няма да напуска „виолетовите” и да гони титла с варненки, а просто ще подсили тима за участието му в европейските клубни турнири. „Локомотив” има проблем с вратарския пост, тъй като Станислава Стоянова претърпя операция и ще се върне в игра чак след Нова година. Затова вицешампионките помолили за помощ „Етър-64”.

„Благодарни сме на шефа на великотърновки Атанас Атанасов за разбирането. Александрова е доказана състезателка и ще ни помогне с умения и опит“, заяви клубният шеф на варненки Емил Стайков. Гери вече получи права за участие в турнирите и ще дебютира на 6 септември, когато в Косово българския тим гостува на едноименния отбор за Купата на EHF. Реваншът е седмица по-късно във Варна.

Според Атанас Атанасов обаче “Локо” (Вн) задължително трябва да представи нотариален документ, че при евентуална контузия на Александрова ще поеме всички разноски по лечението.

По същия начин преди година пък „Етър-64” взе под наем за евротурнирите Силвия Атанасова от „Бъки” и тя игра в двата мача с холандския „Хюйзер”.

„Локомотив” вече привлече друга бивша етърка – Мая Друмева, която ще бъде и капитан на тима, както и Симона Запрянова. Днес варненци обявиха нов трансферен удар, като откупиха правата на бившата ни националка Донка Гаръбска от турския „Милипианго” и също я картотекираха за евротурнирите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ