20170829-TAR-Track-3_0_1fdd2b39cc6312d1737538ecc54eeacc

Очевидно на юбилейното десето издание на рали „Писта Велико Търново” изобщо не му върви. За трети пореден път мястото на старта, но сега вече и датите на надпреварата, ще бъдат променени.

И мястото и датите на Велико Търново увиснаха, след като днес организаторът на състезанието “Етър Рейсинг Тим” и директор на четвъртия кръг – Димитър Стефанов, е получил писмо от Областната дирекция на МВР в града. С него Стефанов е уведомен, че за временната организация на движение (ВОД) за състезанието на Западния пътен възел на града не позволява да има спортно мероприятие на посочените предварително дати от календара на БФАС.

За новосъздадената ситуация Стефанов веднага е изпратил уведомление до федерацията.

Ето и текста на писмото на Стефанов, което е придружено и с факсимилето от Областната дирекция на МВР във Велико Търново:

„Уважаеми колеги, днес получихме отказ за ВОД на западен пътен възел гр. Велико Търново за пистата поради въведена ВОД и предстояща нова ВОД за хипермаркет Практис от 07. 09. 2017 до 30. 10. 2017 г., за които не бяхме информирани.

След проведени разговори с КАТ, АПИ и кмета на града стигнахме до извода, че е невъзможно провеждането Писта Велико Търново 2017, за което искрено съжаляваме.

С цел да не се нарушава провеждането на шампионата на затворен маршрут предлагаме “Писта Велико Търново 2017” да се проведе на трасето  писта Дракон или на писта Серес на определена от БФАС дата.“

Тагове:

КОМЕНТАРИ