Състезателите на “Царевец-19” записаха втора поредна загуба за тази година, след като отстъпиха като домакини на “Изгрев” (Ябланица) с 1:3. При победа великотърновци щяха да се доближат съвсем близо до второто място, но сега вече им остава да се борят да запазят третото.

Срещата започна добре за “Царевец-19”, като в началото резултатът вървеше точка за точка, а към средата на гейма домакините успяха да поведат с 12:10. “Изгрев”, който очевидно бе по-сработеният и опитен състав, се мобилизира и първата част приключи при 25:20 за тима от Ябланица. Във втория гейм гостите взеха комфортна преднина от самото начало и без проблеми спечелиха отново, този път с 25:19.

Играчите на “Изгрев” помислиха, че вече са си свършили работата, и в третия гейм бяха неприятно изненадани. Играещите в бели екипи великотърновци пометоха съперника си, като първото техническо прекъсване дойде при 8:1. До края на частта нашите умело поддържаха преднината си и върнаха интригата след 25:17.

Зрителите в ДКС “Васил Левски” започнаха да си мислят, че това е началото на обрат, но съвсем скоро ентусиазмът им секна. Чрез пет поредни успешни атаки “Изгрев” поведе с 6:2 и спечели с 25:17 последния гейм. След днешното поражение до момента “Царевец-19” повтаря сценария от есенния полусезон, когато загуби първите си две срещи, а постигна успех в следващите три.

След края на срещата състезателят на домакините Калин Зарков заяви: “Малкото тренировки оказаха своята роля за загубата. Противникът бе много по-сработен, а и по-опитен – ние сме все в младежка възраст, докато те имат и някои към 40-годишни състезатели. Нямахме достатъчно концентрация в решаващи моменти, не поемахме както трябва началния им удар и не изваждахме добре топката от защитата. За толкова тренировки няма как да искаме повече”.

“Царевец-19” – “Изгрев” (Ябланица) 1:3 (20:25, 19:25, 25:17, 17:25)

“Царевец-19”: Крумов, Кънчев, Ценков, Станчев, Зарков, Огнянов (Симеонов, Илиев, Костадинов).

Актуалното класиране в “А” НВЛ можете да видите ТУК.

Тагове:

КОМЕНТАРИ