handball

Отлична победа взеха хандбалистките на свищовския “Нове-99” в отложения си мач за първенството на женската “А” РХГ. Възпитаничките на Величка Плачкова надиграха с 28:20 (19:6) състава на “Поморие”.

С новите попълнения в състава – Инна Иванова и Елиф Халил, свищовлийки започнаха срещата много силно и мотивирано. Още до 7-ата минута те бяха дръпнали в резултата с 5:0, а до почивката преднината им набъбна на 19:6 и мачът бе окончателно решен.

Второто полувреме тръгна отново с надмощие на домакините, които до средата поддържаха аванс от 12-13 попадения. Последва леко отпускане и краят дойде при 28:20.

Най-резултатна в мача бе Даяна Ангелова, отлични изяви имаха Магдалена Ботева и вратарката Елиф Халил. След кратко отсъствие в игра се появи и лидерката на отбора Лора Сарандева, която известно време се възстановяваше от оперативна интервенция. При нея нещата са добре и тя постепенно започва да връща предишната си страхотна форма. Също така добре се включи и другото ново попълнение на отбора Инна Иванова.

Победата прати “Нове-99” на шесто място в класирането, като изпревари “Поморие”. Свищовлийки имат 7 точки (три победи, едно реми и 6 загуби). След тях са поморийки с 6 т., ЦСКА с 5 и “Левски” (Стражица) с 3 точки. В следващия кръг “Нове-99” почива, а на 13 април е домакин на “Хасково”.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ