0810_1705_6u9e1

сн. konkurent.bg

Ветераните на „Етър” загубиха след дузпи с 5:4 зоновия финал от първенството на страната от „Манастирище 2000”. Мачът се игра на неутрален терен на стадион „Георги Бенковски” в Тетевен, а редовното време завърши наравно 1:1. Единственият негативен отблясък бе поведението на отбора от Манастирище, който спази традицията да преминава границите на твърдата игра, като състезателите му оспорваха и почти всяко съдийско решение, което не бе в тяхна полза.

Съперникът удари гредата след удар на Илия Илиев, а до почивката голове не паднаха. „Виолетовите” поведоха с 1:0 с гол на Милчо Сирмов 6 минути след началото на втората част. Съперникът имаше няколко чисти възможности, но вратарят Петко Ганчев ги спаси.

Точно след негова грешка обаче „Манастирище 2000” успя да изравни – 1:1. Ивайло Димитров стреля в гредата, преди Ангел Петров да добута топката в мрежата, възползвайки се от грешката на вратаря на „виолетовите“ и рикошет. В заключителните секунди Ивелин Драшков проби отбраната, но вместо да подаде на свободния Бончо Генчев опита стрелба, при която намери тялото на вратаря и се стигна до дузпи.

Така се стигна до изпълнение на дузпи за определяне на крайния победител.

Бончо Генчев пропусна още първия удар, шутирайки в напречната греда. После всички играчи на „Етър” – Георги Георгиев, Емил Георгиев, Илиян Киряков и Ивелин Драшков, вкараха от бялата точка, но съперниците бяха безпогрешни и стигнаха до победата с 5:4. „Манастирище 2000” се класира за финалната четворка в София, която ще си оспорва шампионската титла.

Капитан на тима бе Илиян Киряков, в състава бяха още Бончо Генчев, Георги Георгиев, Петко Ганчев, Стефан Николов, Марин Стефанов, Ивелин Драшков, Милчо Сирмов, Емил Георгиев, Милен Цветанов, Иво Балъков, Сашо Христов и др.

Председателят на клуба на ветераните Георги Трендафилов обобщи, че най- важно е възстановяването на организирания футболен живот на ветераните и благодари на спонсора фирма „Валда“.

0810_1705_b8om3

 

КОМЕНТАРИ